- Web sitesi
- projelerim.org
HANGİ DURUMLARDA ALINIR?
-12.10.2004 Öncesi yapılmış binalara 2008 yılında çıkan İmar Kanununa Geçici Madde-11 eklenerek bu yapılara Yapı kullanım izin belgesi olmaksızın elektrik, su, doğalgaz vb. gibi hizmetlerin verilebileceği kolaylıklar getirilmiştir.
-2004 Öncesi yapılmıştır yazısını ilgili belediyenizin imar kısmından alabilirsiniz.
-Eski binalarınızın elektrik abonelerini bu sayede alabilir hatta üzerine daire yapmış iseniz o daireleri de numarataj belgesine işleterek o dairelere de abonelik alabilirsiniz.
-Burada önemli nokta Numarataj Belgesinde Binanın bulunduğu yerin Ada-Parsel Numarası yazmalıdır.
ABONELİK EVRAKLARI NELERDİR?
-2004 Öncesi Yapılmıştır Yazısı ( Belediyeden alınıyor)
- Tapu ve Kiracı ise Kira sözleşmesi
- Tapu Hisseli ise Muvafakatname
- Bina Koordinat listesi veya İmar çapı
- Onaylı Röleve Elektrik Projesi
- İş Başlama Evrakı ( EMO’dan alabilirsiniz)
- İş Bitim Evrakı ( EMO’dan alabilirsiniz)
- Kimlik Fotokobisi
- Varsa Vekaletname
- Şirket ise Şirket Evrakları;
- İmza Sirküleri
-Vergi Levhası
- Faaliyet Belgesi
-Numarataj Belgesi ( Belediye İmar Kısmındanalınabilir. Ada-parsel Numarası yazacak)
- Yeraltı kablo tutanağı ( Branşman hattı YeraltıKablosu ise gerekli)
-Yapı bağlantı Hattı devir Protokolü ( Elektrik Dağıtımşirketinizden alınabilir.)
-Enerji Müsaadesi Talep dilekçesi ( Elektrik Dağıtım şirketinizden alınabilir.)
ABONELİK AŞAMALARI NELERDİR?
- Abonelik aşamaları Her bölgedeki Elektrik Dağıtım şirketinde küçük farklılıklar olabileceği için bölgenizdeki dağıtım şirketinden işleyişi öğreniniz. Genel olarak sıralama aşağıdaki gibidir;
- Elektrik Proje Onayı
- Bağlantı Görüşü ( Enerji Müsaadesi ) Başvurusu
- DBA ( Dağıtım Bağlantı Anlaşması) Başvurusu
- Tesisat Kontrol Başvurusu
- Aboneliği Görevli Elektrik Tedarik Perakende Şirketinde güvence bedelini yatırıp Aboneliğin Açılması
Enerji Nakil Hattı Eğitim Seti Videoları, AG Dağıtım Projesi Eğitim Videoları, Elektrik İç Tesisat Projesi Eğitim Videoları, Transformatör Projesi Eğitim Videoları
-12.10.2004 Öncesi yapılmış binalara 2008 yılında çıkan İmar Kanununa Geçici Madde-11 eklenerek bu yapılara Yapı kullanım izin belgesi olmaksızın elektrik, su, doğalgaz vb. gibi hizmetlerin verilebileceği kolaylıklar getirilmiştir.
-2004 Öncesi yapılmıştır yazısını ilgili belediyenizin imar kısmından alabilirsiniz.
-Eski binalarınızın elektrik abonelerini bu sayede alabilir hatta üzerine daire yapmış iseniz o daireleri de numarataj belgesine işleterek o dairelere de abonelik alabilirsiniz.
-Burada önemli nokta Numarataj Belgesinde Binanın bulunduğu yerin Ada-Parsel Numarası yazmalıdır.
ABONELİK EVRAKLARI NELERDİR?
-2004 Öncesi Yapılmıştır Yazısı ( Belediyeden alınıyor)
- Tapu ve Kiracı ise Kira sözleşmesi
- Tapu Hisseli ise Muvafakatname
- Bina Koordinat listesi veya İmar çapı
- Onaylı Röleve Elektrik Projesi
- İş Başlama Evrakı ( EMO’dan alabilirsiniz)
- İş Bitim Evrakı ( EMO’dan alabilirsiniz)
- Kimlik Fotokobisi
- Varsa Vekaletname
- Şirket ise Şirket Evrakları;
- İmza Sirküleri
-Vergi Levhası
- Faaliyet Belgesi
-Numarataj Belgesi ( Belediye İmar Kısmındanalınabilir. Ada-parsel Numarası yazacak)
- Yeraltı kablo tutanağı ( Branşman hattı YeraltıKablosu ise gerekli)
-Yapı bağlantı Hattı devir Protokolü ( Elektrik Dağıtımşirketinizden alınabilir.)
-Enerji Müsaadesi Talep dilekçesi ( Elektrik Dağıtım şirketinizden alınabilir.)
ABONELİK AŞAMALARI NELERDİR?
- Abonelik aşamaları Her bölgedeki Elektrik Dağıtım şirketinde küçük farklılıklar olabileceği için bölgenizdeki dağıtım şirketinden işleyişi öğreniniz. Genel olarak sıralama aşağıdaki gibidir;
- Elektrik Proje Onayı
- Bağlantı Görüşü ( Enerji Müsaadesi ) Başvurusu
- DBA ( Dağıtım Bağlantı Anlaşması) Başvurusu
- Tesisat Kontrol Başvurusu
- Aboneliği Görevli Elektrik Tedarik Perakende Şirketinde güvence bedelini yatırıp Aboneliğin Açılması
Enerji Nakil Hattı Eğitim Seti Videoları, AG Dağıtım Projesi Eğitim Videoları, Elektrik İç Tesisat Projesi Eğitim Videoları, Transformatör Projesi Eğitim Videoları